Kerst

Toen we vorig jaar verhuisden naar ons nieuwe huis, besloten mijn vriend en ik dat we - naar analogie met al onze buren - ons huis en onze tuin zouden versieren voor Kerst. In de straten rondom schoten de witte kerstlichtjes en de schitterende versieringen als paddenstoelen uit de grond. Ons huis, daarentegen, was in schaduw gehuld. Tijd voor Kerst dus! Wij nog snel naar de winkel, Jens grabbelde het laatste pak kerstlichtjes mee, ik greep nog wat slingers uit de rekken.

Thuisgekomen bekeken we meteen de mogelijkheden. We spraken af dat we de kerstlichtjes (30 meter!) in de haag naast ons huis zouden hangen. Eerst die slinger ontwarren, vervolgens naar buiten om de haag te versieren. Een dik uur laten kwamen we voldaan weer naar binnen. Volledig onderkoeld en met ijspegels aan onze handen, maar één ding was zeker: dit zou prachtig worden.

Showtime! Klaar om vanuit onze zetel te gaan genieten van onze gezellige tuin, staken we de stekker in het stopcontact …

en heel onze haag, heel ons huis en bij uitbreiding zelfs heel onze straat, kleurden FLUOblauw. Bij ons geen kerstmis maar kermis, alsof er een politiecombi met alle lampen aan naast onze zetel stond.

Prachtig, die kerstlichtjes. Dit jaar testen we eerst alle lampjes voor we beginnen versieren.

Kato Bossaerts